Backbone visuals and concepts | Park & Ride Genneper Parken
1641
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1641,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

In opdracht van JHK Architecten hebben we enkele beelden voor  het winnende ontwerp van een parkeergarage aan de Aalsterweg vervaardigd.

Het schetsontwerp bestaat uit een parkeergarage met vijf bouwlagen. De ingang is aan de zuidzijde van het gebouw. De ambulancepost, met één bouwlaag, ligt aan de noordzijde van het gebouw. Deze heeft een rechtstreekse verbinding met de busbaan, zodat ambulances snel kunnen uitrukken.

De garage krijgt ruime rijbanen met éénrichtingverkeer. Om in de natuurlijke omgeving van Genneper Parken te passen, wordt het onderste deel aan de buitenzijde bekleed met klimop. De verdiepingen daarboven zijn open, maar krijgen een natuurlijke uitstraling door lamellen van duurzaam materiaal. Het gebouw wordt energie-neutraal gemaakt door zonnepanelen.

Volgens de planning is de parkeergarage in het najaar van 2020 gereed. Vanaf dan kunnen bezoekers van Eindhoven hun auto parkeren bij de P+R – die op het huidige veld van voetbalclub RPC komt – om vervolgens per OV of fiets naar het centrum te reizen

Datum